TÜİK, BİTKİSEL ÜRÜN BİRİM FİYATLARI VE ÜRETİM DEĞERİ

TÜİK, BİTKİSEL ÜRÜN BİRİM FİYATLARI VE ÜRETİM DEĞERİ

Highslide JS

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı bitkisel ürün fiyatlarının birim ve üretim değerleri verilerini açıkladı. 

Buğday (diğer) fiyatı bir önceki yıla göre %10,6 artarak 0,74 TL oldu

Mısır fiyatı bir önceki yıla göre %1,8 artarak 0,62 TL, çeltik fiyatı %67,6 artarak 1,81 TL, yağlık ayçiçeği fiyatı %26,2 artarak 1,75 TL ve nohut fiyatı %5 azalarak 2,33 TL oldu.

Kuru soğan fiyatı bir önceki yıla göre %0,8 oranında azaldı 

Taze soğan fiyatı %6 azalarak 1,78 TL, beyaz lahana fiyatı %0,8 azalarak 0,62 TL, sofralık hıyar fiyatı %4,9 azalarak 1,07 TL ve sivri biber fiyatı %2 artarak 1,39 TL olarak gerçekleşti. 

Sofralık çekirdeksiz üzüm fiyatı bir önceki yıla göre %21,2 oranında azaldı

Bir önceki yıla göre muz fiyatında %22,7, sofralık zeytin fiyatında %18,3 artış ve Washington portakal fiyatında %5,9 azalış görüldü. Sert kabuklu meyvelerden fındık fiyatında ise %85,4 oranında artış gerçekleşti. 

Yaş çay fiyatı bir önceki yıla göre %12,2 oranında artışla 1,38 TL oldu.

Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre %6 arttı 

Bitkisel üretim değeri yaklaşık 98 milyar TL oldu. Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri bir önceki yıla göre %7,4 artarak yaklaşık 42 milyar TL, sebze üretim değeri %1,9 artarak 26,1 milyar TL ve meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri ise %7,7 artarak 29,9 milyar TL oldu. 


Tarih : 2.03.2015 / Yer : .
Hit : 5201